O nama

“Tržnice i pijace” d.o.o. Podgorica, kao samostalni privredni subjekt posluje od 02.04.2007. godine. Društvo je nastalo segmentacijom  J.P.“Komunalne usluge”.

Osnivač je Skupština Glavnog grada Podgorica.

Djelatnost od javnog interesa, čije obavljanje nam je povjereno:

  • izgradnja, održavanje i upravljanje pijačnim objektima;
  • održavanje ukupne higijene na pijačnom prostoru i objektima;
  • drugi poslovi od javnog interesa.

 

Društvo obavlja i poslove koji nemaju karakter djelatnosti od javnog interesa:

  • priprema i realizacija programa i u oblasti investicija;
  • investiranje u izgradnju objekata zajedničkim ulaganjem sa drugim investitorima;
  • iznajmljivanje nekretnina i upravljanje tim nekretninama.


Društvo upravlja pijačnim objektima koji su organizovani u cilju pružanja usluga i prometa robe, čime se obezbjeđuje redovno, kvalitetno i raznovrsno snabdijevanje građana životnim namirnicama i robom široke potrošnje.  Kao objekti za pružanje komunalnih usluga individualne komunalne potrošnje, pijace predstavljaju nezamjenjiv uslov života i rada građana, preduzeća i drugih subjekata i od javnog su interesa.

Pijačni objekti kojima Društvo upravlja i na kojima ostvaruje javnu djelatnost smješteni su na šest lokacija na teritoriji Glavnog grada, i to:

  1. Tržni centar „Pobrežje“, ulica Bratstva i jedinstva bb;
  2. Tržni centar „Bazar“ Zelena pijaca u Bloku V, ulica Blaža Jovanovića br.10;
  3. Tržnica “Forum”, ulica Avda Međedović;
  4. Kamionska pijaca, ulica Put Radomira Ivanovića bb;
  5. Stočna pijaca, Ćemovsko polje (magistralni put Podgorica-Božaj);
  6. Pijaca upotrebljavane robe u krugu Stočne pijace (radi od petka do neđelje).
    1.  

Društvo “Tržnice i pijace” upravljalo je i pijacom Tuzi do 31.12.2021.godine. Shodno Odluci Skupštine Glavnog grada – Podgorice br. 02-016/21-1338 od 28.decembra 2021.godine pijaca Tuzi pripala je novoosnovanoj opštini Tuzi.

“Tržnice i pijace” je lider u regionu, kako po pitanju uslova u objektima kojima gazdujemo, tako i po ispunjavanju zahtjevnih međunarodnih standarda. Svi objekti pijaca su izgrađeni i održavaju se tako da u potpunosti zadovoljavaju sve propise iz oblasti bezbjedne prodaje hrane i HACCP standard.

Društvo Tržnice i pijace je dobilo Sertifikat kojim se potvrđuje da je Analiza rizika kritičnih kontrolnih tačaka u Društvu u skladu sa normom HACCP i Sertifikat koji potvrđuje da je sistem menadžmenta kvalitetom u Društvu u skladu sa normom ISO 9001:2015, što je od neprocjenjivog značaja za poslovanje preduzeća.

Cilj je bio da se poboljša kvalitet usluga, te da se poslovanje u potpunosti usaglasi sa Zakonom o bezbjednosti hrane. Motivi za sertifikaciju su i želja za poboljšanem ugleda i konkurentne sposobnosti na tržištu.

Ovi Serifikati važe tri godine i podrazumijevaju redovne kontrole od strane Instituta za certificiranje sistema.