Javni registri i javne evidencije

Dokumenta / Javni registri i javne evidencije

“Tržnice i pijace” doo Podgorica imajupravo korištenja i upravljanja na sledećim pijačnim objektima:

  1. T.C. “Pobrežje”, ulica Bratsva jedinstva. Objekat je otvoren u aprilu 2008.godine. Na prizemlju se nalazi zelena pijaca, sektori za prodaju jaja i mliječnih proizvoda, ribarnica, mesara, cvjećare, kao i poslovni prostori u kojima je raznovrsna ponuda roba i usluga. Ovdje se nalaze i naplatni punktovi za vodu (Vodovod i kanalizacija doo) i odvoz smeća (Čistoća doo). Na spratu objekta je pijaca za prodaju mješovite robe.

  2. Zelena pijaca “Bazar”, ulica Blaža Jovanovića br.10 u naselju Blok 5. Objekat je otvoren u oktobru 2012.godine. Sadržaj: zelena pijaca-sektor za prodaju voća i povrća i sadnog materijala, sektori  za prodaju mliječnih proizvoda, jaja i cvijeća, poslovni prostori i šalteri gradskih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, za plaćanje komunalija.

  3. Tržnica “Forum”  otvorena je početkom 2017.godine, u ulici Avda Međedovića, na granici gradskih naselja Konik i Stari Aerodrom. Ovo je treća zelena pijaca, izgrađena i opremljena tako da u potpunosti ispunjava propise iz oblasti bezbjedne prodaje hrane, kao i zahtjeve savremenog tržišta i potrošača. Sadržaj na prizemlju: zelena pijaca-prodaja voća i povrća, sektori za prodaju mliječnih proizvoda i jaja, poslovni prostori i šalteri gradskih preduzeća “Vodovod i kanalizacija”doo i “Čistoća”doo za naplatu računa.

  4. Kamionska pijaca, Put Radomira Ivanovića. Usvajanjem DUP-a «Servisno skladišna zona» 2009 godine, urbanizovan je prostor na kome se nalazila Kamionska pijaca na Tuškom putu. To je za posljedicu imalo preseljenje ove pijace na lokaciju oko Distributivnog centra. Kamionska pijaca je pijaca za prodaju robe na veliko. Raspolaže sa 150 prodajnih mjesta predviđenih za dnevnu naplatu, koja koriste poljoprivredni proizvođači u ljetnjem periodu, dok preostalih 120 prodajnih mjesta koriste uvoznici i poljoprivredni proizvođači koji plaćaju mjesečni zakup. Unutar Distributivnog centra, obezbijeđeno je 125 mjesta za poljoprivredne proizvođače. Pijaca je privremenog karaktera.

  5. Stočna pijaca Stočna pijaca je posebno organizovana, uređena i tehnički opremljena pijaca na kojoj se vrši trgovina stokom, promet stočne hrane, kao i opreme za stoku. Nalazi se na Ćemovskom polju, s  lijeve strane puta koji vodi prema Tuzima. Pijaca sadrži boksove za smještaj stoke čija površina iznosi 3.648m² sa optimalnim kapacitetom od 60 boksova za krupnu stoku i 20 boksova za sitnu stoku. Ispunjava sve sanitarno – tehničke uslove. Na pijaci posluje i ugostiteljski objekat. Prodavci koji se bave prometom sitne i krupne stoke dužni su da posjeduju uvjerenje o zdravstvenom stanju stoke.Pijaca upotrebljavane robe. U okviru Stočne pijace, na prostoru koji se ne koristi za prodaju stoke, od petka do neđelje organizovana je pijaca za prodaju upotrebljavanje robe. Brojne evropske metropole imaju ovakve pijace, pa je i ova u Glavnom gradu izuzetno popularna i posjećena od strane građana, čime je dokazano da je bila potrebna. Takođe, cilj je bio ukloniti prodavce ove robe sa javnih površina i urediti ovu vrsu prodaje.Zelena pijaca u krugu Stočne pijace. Zbog potrebe poljoprivrednih proizvođača i građana, u okviru Stočne pijace, na prostoru koji se ne koristi za prodaju stoke, od petka do neđelje organizovana je zelena pijaca, kapaciteta 40 tezgi.Ćemovska pijaca. U krugu Stočne pijace napravljeno je 40 tezgi zatvorenog tipa, namijenjenih za prodaju mješovite robe. Plan je da u narednom periodu ova pijaca radi svakog dana.